Een hedendaagse muziektheaterproductie over een bloedige gebeurtenis op locatie in de historische binnenstad: Ut Liwwadder Bieroproer fan 1487.

BUOG is van plan is om leven in de brouwerij te brengen in de historische binnenstad van Leeuwarden. De Bierkelders wordt in september-oktober 2022 tien dagen lang een bruisende ontmoetingsplek met de voorstelling Ut Liwwadder Bieroproer fan 1487, een evenement met theater, muziek, zang, dans èn natuurlijk een heerlijk biertje en een kritische noot. Voor ons, BUOG, is het bieroproer aanleiding om een voorstelling te maken over een gewenst modern oproer, en wel oproer tegen de online winkels en pakketdiensten die de kracht en leefbaarheid van de prachtige binnenstad met haar kleurrijke winkels onderuit halen

Het middeleeuwse bieroproer, dat in 1487 bij De Kelders e.o. plaatsvond, is een prachtige aanleiding om zoiets in Leeuwarden te organiseren. Het wordt een muzikaal en visueel theaterspektakel, met meer dan 100 deelnemers. Per voorstelling is er plek voor maximaal 400 bezoekers. Zij worden vanuit verschillende locaties in de binnenstad door acteurs naar Over de Kelders geleid. Tijdens deze wandeling wordt het historische verhaal van het Bieroproer verteld. Aangekomen bij Over de Kelders nemen de bezoekers plaats op een tribune. Deze heeft zicht op een centraal podium op het terras van restaurant Onder de Kelders. Hier vindt de voorstelling plaats, met spel op de kades en in het water.