WRITER’S BLOCK JAM, grootste graffiti-event van Noord-Nederland

‘Writer’s Block’ is een jaarlijks terugkerend event waar mural art en street art in al zijn vormen en verschijningen centraal staat. Kunst buiten de musea, buiten de galerieën. De straat als canvas en expositieruimte. Het is de grootste gratis viering van openbare kunst van het noorden. De eerste editie van van ‘Writer’s Block’ zal plaats vinden van 12-14 juli 2019.
‘Writer’s Block’ presenteert street art die verwondert, inspireert, kleur geeft, soms schuurt, maar vooral zelfbewustzijn stimuleert. Het festival biedt een platform aan een bruisende jonge (street) art-scene waarbij we zowel lokaal als internationaal talent laten zien aan een breder publiek.
Bij ‘Writer’s Block’ staat lokaal talent centraal. We proberen talent te ontdekken en geven lokale talenten volop de ruimte om zich te uiten en te ontplooien. We gaan lokaal talent koppelen aan gerenommeerde namen, vanuit de gedachte dat ‘going underground doesn’t mean that you stay local’.
‘Writer’s Block’ wil meer zijn dan een presentatie van street art. Het wil een beweging zijn, waarbij de stad na afloop mooier is dan hij was. Visueel, maar zeker ook sociaal. Met een focus op talentontwikkeling en social design, gecombineerd met het presenteren van de verscheidenheid van “scenes” en subculturen die gelieerd zijn aan de street-art cultuur (denk hierbij aan hiphop, spoken word, turntablism) streven we naar een evenement wat kan dienen als een katalysator van de aanpak van een verscheidenheid aan culturele en sociale vraagstukken als openbaar kunstbeleid, community building, cultureel duurzame ontwikkeling en talentontwikkeling.