Het karakteristieke Zalen Schaaf in Leeuwarden wordt van 26 maart tot en met 20 april 2019 omgetoverd tot oude feestzaal De Rialto

Prostituee Yolande (Aly Bruinsma) nodigt je daar uit; ze heeft groot nieuws. Nieuws waar haar zoon Thierry (Robin Bodde) niet bepaald op zit te wachten. Vriend en oud-dokter Max (Joop Wittermans) worstelt na een grenzeloos leven met z’n gezondheid en vraagt zich tot z’n verbazing af waar hij Yolande’s vriendin, Estelle (Anna Raadsveld), toch van kent? Snelle jongen Winnetoe (Rik Witteveen) zoekt tussen z’n avonturen door naar zijn rol in Yolande’s leven: onderhoudt hij haar of zij hem? Is hij haar pooier, vriend of noodgedwongen peetvader van Thierry? En hoe hard Sacha (Eelco Venema) ondertussen ook z’n best doet: hij krijgt altijd van alles de schuld. De voorstelling, geschreven door de Vlaamse theatermaker Arne Sierens, is vertaald door Peter Sijbenga naar een zelfverzonnen, poëtisch ‘Volksfries’. Met decor- en kostuumdesign van Miek Uittenhout.
Tryater gaat sinds 25 jaar weer terug naar haar basis: het karakteristieke Zalen Schaaf, waar ze in de jaren ’60 en ’70 repeteerde, vergaderde en waar premières plaatsvonden. Tryater was er voor het laatst te zien in de winter van ’93.