Ontwakend Landschap

Magische Expeditie van zonsopgang tot zonsondergang op de mooiste plekken van ons landschap!
Ontwakend Landschap neemt je mee op een expeditie waarbij cultuur en natuur samensmelten. De expeditie begint in de avond, laat je slapen onder de sterren en maakt je wakker bij een sfeervolle zonsopgang. Ontwakend Landschap biedt een beleving die je raakt, uitnodigt tot bezinning en die je nog lang bij blijft.

 

De expeditie begint met een driegangendiner van streekproducten samengesteld in samenwerking met de foodkenners van het Slow Food Youth Network Fryslân
Vervolgens bezoek je een voorstelling. Na de voorstelling brengt een gids je naar een bijzondere locatie in het landschap waar je de nacht doorbrengt met alleen de zachte geluiden van de natuur en een uitzicht waar je even stil van wordt: de sterrenhemel. Bij het krieken van de dag wekken we je met klanken van de natuur, een gedicht en muziek of een lied. Na het ontwaken ga je samen met de andere expeditieleden op ontdekkingstocht in het natuurgebied en vervolgens verwennen we je met een uitgebreid ontbijt met lokale heerlijkheden.

Ontwakend Landschap is onderdeel van Leeuwarden-Fryslân 2018 en is één van de projecten uit het burgerinitiatief Kening fan ‘e Greide.