Midnight Walk

Om het jaar organiseert Stichting Midnightwalk Leeuwarden een wandeltocht door nachtelijk Leeuwarden langs en door bijzondere locaties. De opbrengst gaat naar een goed doel.
Een bijzonder jaar vraagt om een bijzondere editie in 2018. En dat gaat het worden. De laatste en groter dan ooit. Vier hoofdpodia dit keer met op en aan de route de vele culturele en kunstzinnige verrassingen die bij deze Midnightwalk horen.

De vierde ‘Midnightwalk Leeuwarden’ zal plaatsvinden op vrijdagavond 5 april 2019.  Deze editie zijn er 8.000 deelnemers. De deelnemers maken een wandeling van 10 kilometer door Leeuwarden. Deze wandeling voert door en langs bijzondere plekken in de stad, bijzondere gebouwen, bedrijven cq. instellingen. De deelnemers maken kennis  met plekken die zij nog niet kennen ofwel eens vanuit een geheel ander perspectief zullen ervaren. Verdeeld over de route worden de deelnemers verrast met kunst en cultuur. 

De start van de Midnightwalk zal, anders dan voorgaande edities, plaatsvinden rond 19.30 uur op vier startplekken rondom de binnenstad in nauwe samenwerking met de vier betrokken wijkverenigingen. Op de vier plekken zal een festivalterrein worden gemaakt waar alle wandelaars langs zullen komen. Onderweg zullen, tussen de vier festivalterreinen in, bedrijven en instellingen hun deuren openen en andere evenementen plaatsvinden. Slotevenementen zijn er na binnenkomst op de festivalterreinen en in Stadsschouwburg De Harmonie.