Wethouder Abel Reitsma van Economische Zaken heeft de LOF-Stimuleringsaward 2022 uitgereikt aan Hylke Jan Tholen en Geert Jan Vaartjes van Grand Café Jan! en Restaurant Oan Tafel in Wergea. Het Leeuwarder OndernemersFonds (LOF) heeft deze award in het leven geroepen om ondernemers uit de gemeente Leeuwarden in het zonnetje te zetten die op een vernieuwende en verbindende manier actief zijn. Het LOF wil lokaal ondernemerschap stimuleren en bijdragen aan een bloeiend economisch klimaat in de gemeente Leeuwarden. De LOF-stimuleringsaward is eerder uitgereikt aan metaalbedrijf De Mannen van Staal en de in coronatijd samenwerkende restaurants Proefverlof en Roast.

Dit jaar wordt de award uitgereikt aan de initiatiefnemers en eigenaren van Grand Café Jan! en Oan Tafel in Wergea. Wergeaster ondernemers Hylke Jan Tholen, Arjan Wielinga, Mikhail Loonen en Jan Willem Sinnema zijn samen met chef-kok Geert Jan Vaartjes een bijzondere samenwerking aangegaan.

Nog maar een jaar geleden – in september 2021 – openden zij beide zaken. Het oude dorpscafé ’s Lands Welvaren – ooit gerund door de grootouders van Geert Jan – werd daarvoor grondig verbouwd. De vroegere bovenzaal werd omgebouwd tot appartementen voor een aantal jongeren uit het dorp. Een belangrijke missie van de mannen was: het dorp leefbaar houden. En dat is met dit project heel goed gelukt.

Werkgelegenheid, huisvesting en twee prachtige horecagelegenheden gerealiseerd voor het dorp Wergea. Een mooie samenwerking en stimulans voor de lokale economie en leefbaarheid die door het LOF zeer wordt gewaardeerd.